Bloggarkiv

tirsdag 26. juni 2012

Nordsjø seilas

Da har vi ankommet Wick i Scotland, etter en utfordrende men vellykket Nordsjø seilas.
Vi startet seilasen Torsdag 21.06.2012 fra Farsund. Første dagen gikk forhåndsvis rolig for seg, med en frisk bris i ryggen og en snittfart på 5 knop. Fredag morgen fikk vi en kuling over oss, vinden var i og for seg ikke noe problem da den fortsatt kom fra øst, men bølgene begynte å bli bra høye.. litt utpå dagen på fredag begynte de å bryte og vi måtte avvike fra oprinnelig kurs for å holde bølgene direkte akterut.
Det ble noen lange våte timer ved roret, der vi fikk testet både skute og nærver. Men skuta oppførte seg strålende og hun beviste at det er ei gammel dame som ikke lar seg skremme av litt sjøgang.
Lørdag morgen løyet vind og sjø seg betraktelig og solen tittet såvidt frem gjennom skylaget, Pål sitter vakt mens jeg prøver å få meg et par timer på øyet. Plutselig ropes det fra cockpit DELFINER O`hoi!
Jeg hopper ut av køya og ser ut av luka en 5-6 delfiner som kommer hoppende mot skuta og et par som svømmer langs ripa og utforsker kjølen på Bonnie.
Etter hvert kommer hele slekta og følger oss i flere timer på vei mot Wick.
Litt utpå kvelden på Lørdag snur vinden og vi får en bris fra vest, vi starter motoren og går for motor en halvtimes tid før vi oppdager at den har blitt jævelig varm. Termostaten var gåen.. Å ligge nedi et varmt motorrom å skru i rullende sjø og motvind er ikke veldig gøy, men vi fikk fikset det og nå funker den tilsynelatende bra igjen.

Etter 75 timer til sjøss ser vi fastland igjen, vi fortøyer skuta og går på leting etter noe å spise. Vi fant en liten lokal kafè der de spilte sekkepipe og serverte en diger Scotsk breakfast (meget lik en engelsk en..)
Det ble en ganske magisk stemning der vi satt og hørte på jammre fra sekkepipa trøtte og jævlige etter et ganske røff seilas.

Nå nyter vi livet i Wick noen dager før vi setter kursen nordover mot Orkenøyene og vest rundt Cape wrath før vi begynner seilasen sørover!

Ship O`hoi å en flaske med wiskey!

4 kommentarer:

  1. Det høres ut som dere har hatt en heftig tur. Du pyntet nok litt på sannheten når du snakket med meg i tlf ser jeg. Men dere er to tøffe gutter, og med en "dame" som Bonnie, er jeg helt sikker på at dere kommer dere trygt frem uansett vær og vind.
    Lykke til videre på seilasen, og husk... ikke alt for mye Whisky :-) Klem fra mamma

    SvarSlett
  2. Hei begge to. Fint og betryggende å høre fra dere. Det var greit at turen over gikk greit uten alt for store problemer, Nordsjøen kan være ganske så tøff .
    Håper motoren er frisk og rask igjen .

    Wick har en historie ang wisky drikking :
    I året 1900 var der samlet 1120 sildebåter i Wick, Arbeidere konsumerte 3000 liter whisky i uken fra den lokale Old Pulteney destilleri!årene -

    God tur videre ,, vær forsiktig , Vi sjekker websiden flere ganger for dagen, Klem fra mamsi Wibeche

    SvarSlett
  3. Steinar Bergsmyr29. juni 2012 kl. 09:50

    Godt fortalt, spennende, gleder meg til fortsettelsen. Men den må vel dere gjøre før den kan skrives. God tur videre.

    SvarSlett
  4. På tide me oppdatering snart? :)

    SvarSlett